Een eindeloos eilandenrijk

Indonesië is een van de grootste landen ter wereld, zowel wat omvang als inwonersaantal betreft. Het is het land met de meeste eilanden, de meeste moslims, de meeste vulkanen, de meeste aardbevingen, de meeste unieke diersoorten en ga zo maar door.

Maar het is ook een voor veel mensen onbekend land.
En dat is eigenlijk heel vreemd, want 350 jaar lang maakte het deel uit van Nederland. Een belangrijk deel van onze huidige welvaart danken wij aan de oneerlijke manier waarop wij misbruik maakten van het land, de grondstoffen en de mensen uit Indonesië. Bovendien leven op dit moment naar schatting anderhalf tot twee miljoen mensen in Nederland die persoonlijk of via hun (groot)ouders met Indonesië verbonden zijn: totoks, indo's, Molukkers en (afstammelingen van) mannen die tijdens de Indonesische vrijheidsstrijd voor de Nederlandse belangen gevochten hebben. Ieder draagt het land op een andere manier mee in zijn hart.

Natuurlijk gaat dit boek in op die Indonesisch-Nederlandse geschiedenis, maar het laat vooral ook het huidige Indonesië zien, met alle verscheidenheid in culturen en natuur.

Laat je verrassen door de teksten en plaatjes van dit prachtige boek.

In dezelfde methode

Ik schreef voor dezelfde leesmethode enkele teksten voor het leesboek 'Mogen en moeten'.


Atlantis

De leesmethode Atlantis wordt op steeds meer scholen gebruikt om te voorkomen dat het probleem van de teruglopende leesvaardigheid van kinderen een halt wordt toegeroepen.
Die scholen zijn erg enthousiast over het uitgekiende concept van de methode. 

Lees er meer over op de website van Uitgeverij Delubas

Benieuwd geworden?  

Het boek is te koop op de website van Uitgeverij Delubas.

Of vraag ernaar in je bibliotheek.

Tegelijk met dit boek verscheen ook De onvoltooide reis, over de komst van de Molukkers vanuit Indonesië in 1951.