Het lot van een geluksvogel

Rosa woont op het platteland van Nicaragua.
Ze gaat met haar zieke moeder naar het ziekenhuis in de stad. Haar moeder wordt opgenomen en Rosa moet naar een onbekende tante toe.
Daar ontmoet ze haar neef Sergio, een echte straatrat. Die heeft zo zijn eigen problemen. Rosa en Sergio willen eerst niets van elkaar weten. Maar het lot dwingt hen steun bij elkaar te zoeken... 

Er wonen veel kinderen zoals Rosa en Sergio in Nicaragua, een van de armste landen in Midden-Amerika. De Nicaraguanen hebben het niet gemakkelijk. Telkens weer worden ze geplaagd door natuurrampen en andere problemen.
Maar met sterke kinderen zoals in dit verhaal ziet de toekomst van het land er toch zonnig uit. 

Met tekeningen van Jos Thomassen

Vriendschap tussen Nederland en Nicaragua

Zo'n vijftien Nederlandse steden hebben een vriendschapsband met steden in het Midden-Amerikaanse land Nicaragua. De meeste hebben zich verenigd in het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN).
Zij vroegen Gerard Sonnemans om dit boek te schrijven, zodat de kinderen in Nederland een beeld krijgen hoe het is om te leven in een land waar luxe, gezondheidszorg en school niet vanzelfsprekend zijn.
Ik heb dit verhaal al honderden keren verteld met een interactieve beleefvoorstelling; op scholen, in bibliotheken, op feesten van stedenbanden en in het Wereldpaviljoen (aanvankelijk ingericht op de Floriade 2012 en tegenwoordig zelfstandig opererend in het Limburgse Steyl).

Dit is een collector's item

Het lot van een geluksvogel verscheen al in 2010.

Je zult het niet meer vinden in een boekwinkel en het ligt nog maar in een paar bibliotheken.


Wil je het toch absoluut lezen, stuur dan een bericht naar Gerard. Hij heeft op zijn zolder nog enkele exemplaren liggen.