Zieke Ieke

Ieke ligt alweer in het ziekenhuis. Die nare ziekte zit haar steeds dwars.
Ze voelt zich beroerd.
En dan moet ze ook nog haar kamer delen met die vervelende Roy.
Gelukkig zijn haar vader en moeder veel bij haar. En af en toe krijgt Ieke bezoek van haar vriendinnen en van Klaas en Klaartje, de CliniClowns. Dankzij hen is het beter uit te houden in het ziekenhuis.
Maar die operatie, daar moet Ieke toch echt zelf doorheen. 

 Zieke Ieke is een vervolg op Feest op de Vuurpijl, maar je kunt de boeken ook apart lezen.

Zieke Ieke kwam uit in 2004, het jaar dat het universiteitsziekenhuis in Nijmegen vierde dat er 50 jaar kinderen verzorgd werden. Toen het bestuur van de Stichting Vrienden van het Universitair Kinderziekenhuis St. Radboud hoorde dat Zieke Ieke in de maak was, wilden ze het heel graag als cadeau uitdelen aan de kinderen op hun afdelingen en poliklinieken.

Met tekeningen van Thomas Coltof

Thomas illustreerde ook Feest op de Vuurpijl.

EHBZo

Na het schrijven van Zieke Ieke en Feest op de Vuurpijl kwamen er veel enthousiaste reacties, met name ook van scholen die meldden dat er voor en over zieke kinderen zo weinig materiaal was.
Samen met mijn vrienden van Stichting Mosaïque besloot ik een lespakket te maken waarmee leerkrachten de begeleiding van ernstig zieke leerlingen (én hun klasgenoten) vorm konden geven: de EHBZo-koffer (EHBZo = Eerste Hulp Bij Zieke leerlingen in het onderwijs).
Daarin zaten Feest op de Vuurpijl en Zieke Ieke  voor de midden- en bovenbouw. Ik schreef speciaal voor de onderbouw nog een derde boek: Een draak aan een touw.
Met steun van Netwerk Ziezon is dit lespakket op honderden scholen uitgezet. Inmiddels is er zoveel veranderd in het onderwijs en in de begeleiding van zieke leerlingen dat de EHBZo-koffer niet meer bij de tijd was. Aanpassen zou te veel kosten, dus is besloten het project te sluiten.

Dit is een collector's item

Zieke Ieke verscheen al in 2004.

Je zult het niet meer vinden in een boekwinkel en het ligt nog maar in een paar bibliotheken.


Wil je het toch absoluut lezen, stuur dan een bericht naar Gerard. Hij heeft op zijn zolder nog wat exemplaren liggen.