Het grote geschiedenisboek

De hele geschiedenis als een spannend verhaal

Altijd al willen weten hoe de eerste mensen leefden, waarom de Vikingen naar onze streken kwamen om te plunderen, waarom Willem van Oranje vermoord werd, hoe Hugo de Groot uit slot Loevestein wist te ontsnappen, wie de bokkenrijders waren, waarom Hitler zo machtig kon worden, of waarom er nog steeds oorlogen op de wereld zijn?
Lees dan Het grote geschiedenisboek.

Gerard Sonnemans maakte het samen met Peter Smit, Annejoke Smids, Joyce Pool en Wim Daniƫls voor kinderen in groep 7-8. Ieder twee hoofdstukken, volgens de tijdperken die je bij de geschiedenislessen op school krijgt. Maar dan verpakt in spannende en ontroerende verhalen.

Bestseller!

Het grote geschiedenisboek verscheen al in 2005, maar het blijft een enorm populair boek. Nog elk jaar worden er zo'n 1000 exemplaren verkocht.

Met tekeningen van Teun Berserik

Monniken, ridders en wereldoorlogen

Gerard schreef twee van de tien hoofdstukken.

De tijd van de monniken en ridders
De periode van het jaar 500 tot 1000 beschreven met weetjes en verhalen. Over de grote volksverhuizingen, de vrome monnik Ludolfus die zelfs blind wil worden om maar even Maria te mogen zien, keizer Karel de Grote en zijn belangrijkste vazal Roeland, de Vikingen, angst voor het einde van de wereld en nog veel meer.

De tijd van de wereldoorlogen
De eerste helft van de 20ste eeuw verteld met tal van weetjes en verhalen. Over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, de Spaanse griep, de crisis tussen de beide grote oorlogen in, Marinus van der Lubbe die probeert de Duitsers van Hitler te verlossen, de Olympische spelen in Berlijn, de Kristalnacht, de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, en als die is afgelopen weer een nieuwe oorlog in Nederlands-Indiƫ.

Het boek is (nog steeds) te koop

Vraag er naar aan je boekhandelaar.

Of ga naar de bibliotheek.