Ooit

Elke periode uit de geschiedenis vindt Gerard Sonnemans boeiend.
Maar hij heeft wel twee favoriete tijdperken:
die van de middeleeuwen en de wereldoorlogen.

Een olifant voor de keizer: over de allereerste olifant in Nederland - over de allereerste moslims in Nederland - en over een gemene kok.

Erik de Viking: de jongste Viking die ooit mee op rooftocht ging.

Ridder of monnik?: Norbert droomt over een ridderleven vol avonturen en heldendaden. Maar zijn vader heeft andere plannen voor hem.

Mannen van staal: zes verhalen, aangevuld met weetjes over ridders en meer dan 100 fantastische illustraties in kleur en zwart-wit.

Ridders in een notendop: alles wat je weten moet over ridders!

Verhalen:  korte verhalen over de middeleeuwen in verschillende bundels.


Sterrenkind: over het korte leven van de Joodse Selly Andriesse.

In het hol van de leeuw: over de vriendschap van een Nederlandse dwangarbeider in Duitsland en een 10-jarige jongen uit de Hitlerjeugd.

Vluchtelingen op de vuist: Belgische vluchtelingen komen in 1915 in een van de eerste Nederlandse asielzoekerscentra terecht. Het wordt vier jaar lang hun nieuwe thuis.

Rugdekking: wie waren die jongens die op 17 september 1944 (Market Garden) aan een parachute boven Nederland gedropt werden omons land te bevrijden?

Eindelijk vrij: de familie Van Loon uit Overloon zit verspreid over de hele regio als op 17 september 1944 Market Garden begint. Ieder beleeft de bevrijding op zijn eigen manier.

oorlog40-45-nl: de 23 belangrijkste thema's uit de Tweede Wereldoorlog geschreven door 23 (kinderboeken)schrijvers.  

Een Limburgse onderwijzer in het verzet: biografie van de verzetsman Fons Mertens uit het dorpje Sevenum.

Verhalen: korte verhalen over de wereldoorlogen in verschillende bundels.


De onvoltooide reis: Buang, Boetje en Semmy moeten op reis naar Nederland. ‘Het is maar voor even,’ zegt de regering. ‘Over een paar maanden mag je terug naar huis. Naar de Molukken.’
Ja ja…

Groene stoom: acht avonturen langs het spoor van het Duitse lijntje. Niet alleen voor de treinenfans, maar ook voor wie van de natuur en bijzondere verhalen houdt.

Kinderen van het Hoge Huys: de kinderen van P.C. Hooft boffen, want zij wonen in de lente en de zomer in een echt kasteel. Het Muiderslot!   

Koning Ferdinand: over de jongste koning van de Metworst.

Blikken op Brabant:  het Brabantse  antwoord op de canon van Nederland, geschreven voor de meesters en juffen én voor iedereen die van geschiedenis houdt.