Ooit

Elke periode uit de geschiedenis vindt Gerard Sonnemans boeiend.
Maar hij heeft wel twee favoriete tijdperken:
die van de middeleeuwen en de wereldoorlogen.

Een olifant voor de keizer: over de allereerste olifant in Nederland - over de allereerste moslims in Nederland - en over een gemene kok.

Erik de Viking: de jongste Viking die ooit mee op rooftocht ging.

Ridder of monnik?: Norbert droomt over een ridderleven vol avonturen en heldendaden. Maar zijn vader heeft andere plannen voor hem.

Mannen van staal: zes verhalen, aangevuld met weetjes over ridders en meer dan 100 fantastische illustraties in kleur en zwart-wit.

Ridders in een notendop: alles wat je weten moet over ridders!

Verhalen:  korte verhalen over de middeleeuwen in verschillende bundels.


Sterrenkind: over het korte leven van de Joodse Selly Andriesse.

In het hol van de leeuw: over de vriendschap van een Nederlandse dwangarbeider in Duitsland en een 10-jarige jongen uit de Hitlerjeugd.

Vluchtelingen op de vuist: Belgische vluchtelingen komen in 1915 in een van de eerste Nederlandse asielzoekerscentra terecht. Het wordt vier jaar lang hun nieuwe thuis.

Rugdekking: wie waren die jongens die op 17 september 1944 (Market Garden) aan een parachute boven Nederland gedropt werden omons land te bevrijden?

Eindelijk vrij: de familie Van Loon uit Overloon zit verspreid over de hele regio als op 17 september 1944 Market Garden begint. Ieder beleeft de bevrijding op zijn eigen manier.

oorlog40-45-nl: de 23 belangrijkste thema's uit de Tweede Wereldoorlog geschreven door 23 (kinderboeken)schrijvers.  

Een Limburgse onderwijzer in het verzet: biografie van de verzetsman Fons Mertens uit het dorpje Sevenum.

Verhalen: korte verhalen over de wereldoorlogen in verschillende bundels.

Groene stoom: acht avonturen langs het spoor van het Duitse lijntje. Niet alleen voor de treinenfans, maar ook voor wie van de natuur en bijzondere verhalen houdt.

Kinderen van het Hoge Huys: de kinderen van P.C. Hooft boffen, want zij wonen in de lente en de zomer in een echt kasteel. Het Muiderslot!   

Koning Ferdinand: over de jongste koning van de Metworst.

Blikken op Brabant:  het Brabantse  antwoord op de canon van Nederland, geschreven voor de meesters en juffen én voor iedereen die van geschiedenis houdt.