Jelle en de leeuw

Met tekeningen van Mike Monaghan

Jelle krijgt een euro van opa. Dat is te weinig voor de dierentuin, maar genoeg voor een broodje knakworst. Ondertussen is de leeuw uit de dierentuin ontsnapt. Hij heeft honger en ruikt de worst in Jelles broodje. Jelle gaat ervandoor, maar de leeuw zet de achtervolging in. In de speeltuin krijgt hij het worstje bijna te pakken… 

'Een op zich eenvoudig achtervolgingsverhaal, dat start vanuit twee verschillende perspectieven, dat van Jelle en dat van de leeuw. De verhaallijnen vloeien al spoedig in elkaar over. De spanning wordt goed opgebouwd, uitmondend is een mooi slot.'
(Toin Duijx in de NBD|Biblion-recensie) 

 

Help, de leeuw zit klem

Dit verhaal verscheen in 2006 onder de titel Help, de leeuw zit klem. 
In de herdruk als Jelle en de leeuw heeft de tekst een facelift gekregen en komen de vrolijke illustraties door een licht gewijzigd formaat nog beter uit de verf.  

Blijvend populair

Inmiddels is er een derde druk verschenen.
Duizenden kinderen hebben al genoten van het avontuur van de uit de dierentuin ontsnapte leeuw, de dappere Jelle en zijn knakworstje. Moeiteloos laten zij zich meevoeren in de gewaagde perspectiefwisselingen.

Waarom ik schrijver werd

Ik kom graag met mijn kamishibai-theater bij jou in de klas op bezoek om te vertellen hoe het komt dat ik geen knakworsten meer mag verkopen en daarom maar kinderboeken ben gaan schrijven. 


Laat je juf of meester maar contact opnemen met Gerard.

Gratis kleurplaten

Klik op de kleurplaten om ze te downloaden.

Het boek is nog steeds te koop

Vraag ernaar aan je boekhandelaar.

Wil je graag een gesigneerd exemplaar? Bestel het dan in de webwinkel van Coöperatieve Uitgeverij Menuet.

Of ren naar de bibliotheek om het te zoeken.


Ook verkrijgbaar in de iBookstore.
Om zelf (voor) te lezen of te luisteren naar het door mij ingesproken verhaal.