Miny zoekt een thuis

Met tekeningen van Mikiyas Sewnet

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze gaat op zoek naar een plek waar ze welkom is. Iedereen wil best zo’n leuke kleine geit als vriendje, maar overal is wel iets mis.
Overal?

De eenvoudige maar fraaie tekeningen zijn gemaakt door een weeskind uit Ethiopië. Ze zijn paginagroot en uitgevoerd in warme, natuurlijke kleuren en op een bijzondere wijze omlijst met kleurrijke, grafische patronen ... Mooi (voorlees)boek met goede identificatiemogelijkheden.'
(Maike van der Velde-de Boer, NBD|Biblion-recensie) 

Miny zoekt een thuis is een prentenboek over de zoektocht naar een veilig thuis en over het mogen zijn wie je bent: twee basisprincipes waar ieder kind recht op heeft. 

Mikiyas Sewnet werd als weeskind opgevangen door Stichting Lalibela (waar Gerard voorzitter van is). Inmiddels heeft hij de kunstacademie afgerond en verdient hij zijn brood met zijn kunst.
Tijdens een bezoek aan Lalibela vroeg ik de toen 18-jarige Mikiyas de prenten voor Miny zoekt een thuis te maken. Mikiyas herkende zijn eigen achtergrond in het verhaal en greep deze kans met beide handen aan. Met een prachtig, werelds resultaat!

Theatervoorstelling

Gerard maakte een vrolijke theatervoorstelling van Miny zoekt een thuis, met alle karakters uit het boek en vol liedjes. Kijk maar eens naar de opnames op youtube:

Miny zoekt een thuis - deel 1

Miny zoekt een thuis - deel 2 

Wil jij de voorstelling ook een keer live zien?
Vraag dan aan je school, bibliotheek of theater of ze contact met Gerard Sonnemans willen opnemen.

Het boek is nog steeds te koop

Vraag ernaar aan je boekhandelaar.

Wil je graag een gesigneerd exemplaar? Bestel het dan in de webwinkel van Coöperatieve Uitgeverij Menuet.

Of ren naar de bibliotheek om het te zoeken.