Hollandse helden

Spannende verhalen over beroemde figuren uit de Nederlandse geschiedenis

Achter de grote namen van onze geschiedenis gaan ongelooflijke verhalen schuil over ontdekkingsreizigers en stuntpiloten, ridders en admiraals, denkers en uitvinders, verzetsleiders en kunstenaars. Nederlanders telden mee, te land, ter zee en in de lucht.

Gerard Sonnemans kreeg de eervolle taak om te schrijven over hertog Jan I van Brabant, de grote superheld van zijn tijd. Niet alleen was hij een wijs en machtig hertog, maar ook een uitstekende veldheer, een dichter en boven alles de beste ridder van zijn tijd.
Daarnaast schreef hij het avontuurlijke leven van Anthony Fokker. Begonnen als stuntpiloot, werd een hij van de grootste vliegtuigbouwers uit de geschiedenis.

Hollandse Helden lees je in één adem uit en je leert meteen heel veel wat je voor school moet weten.

Op herhaling

Door het grote succes van Het grote geschiedenisboek besloot de uitgever tien jaar later hetzelfde team bij elkaar te roepen voor een tweede geschiedenisboek: Hollandse helden.
De andere acht verhalen zijn geschreven door Wim Daniels, Joyce Pool, Annejoke Smids en Peter Smit. Teun Berserik maakte weer de fraaie tekeningen.

Hertog Jan & Anthony Fokker

Gerard schreef twee van de tien hoofdstukken.

Jan I van Brabant
14 jaar oud was Jan toen hij zijn broer opvolgde als hertog van Brabant. Sommige edelen vonden hem te jong voor die zware verantwoordelijkheid, maar Jan bewees al snel hun ongelijk. Hij werd niet alleen een wijs leider van zijn hertogdom, maar groeide uit tot een van de machtigste mannen van zijn tijd. Bovendien bewees hij zijn talent als ridder door maar liefst 71 toernooien te winnen. En de vrouwen hingen aan zijn lippen als hij weer eens een van zijn nieuwe liederen liet horen.

Anthony Fokker
Hoe de jonge Haarlemse Anthony Fokker van een nietsnut uitgroeide tot een luchtacrobaat en uiteindelijk de grootste vliegtuigbouwer van zijn tijd.

Het boek is (nog steeds) te koop

Vraag er naar aan je boekhandelaar.

Of ga naar de bibliotheek.